lørdag 28. november 2009

Det første skrittet

Nå har jeg tatt det første skrittet mot å lage meg bento! Jeg har bestilt meg et sett med litt forskjellig utstyr fra en japansk selger på ebay.com, for å få meg selv i gang. Settet er veldig søtt, veldig meg og veldig egentlig til en barneskoleelev, men det er vel ikke noe viktig! Jeg liker det, og gleder meg en hel masse til det kommer~

Som jeg har sagt tidligere, så er en bento hva som helst slags mat, i en hvilken som helst slags boks. Det er fullt mulig å lage seg bento uten masse fancy utstyr, det viktige er jo at maten smaker godt. Jeg har allerede laget meg noen enkle lunsjer i oppbevaringsbokser og slikt jeg har funnet hjemme.

Men for meg så er motivasjon en veldig viktig faktor. Jeg ender så lett opp med å glemme bort ting, eller ikke gidde, så for å hindre meg selv i å gjøre det så trenger jeg litt motivasjon. Å ha en søt boks å putte maten i, passende bestikk, en pose til å legge det i og en matchende kopp, vel, det er sånt som gjør at jeg syns det blir morsomt. Eller, det er i hvert fall en del av det.

Dessuten vil det oppmuntre meg til å ta bedre vare på tingene mine, og rydde ut av sekken hver dag. Jeg er en rotekopp av dimensjoner, men jeg vil ikke risikere at bentoboksen min blir ødelagt for eksempel fordi mat ligger og farger av inni den i mange dager! Jeg glemte en gang en vanlig plastboks fra lunsjen i sekken noen dager, og da jeg tok den ut grodde det diverse umlumskheter i den *dø på seg*. Det skal jeg aldri la skje igjen!

Her er et bildet av settet jeg har kjøpt:



Strawberry candy! Det er så rosa og fint, jeg elsker det.

Her er linken til butikken jeg kjøpte det i: http://stores.ebay.com/Shop-Sukiyaki

Hittil har jeg bare bra ting å si om selgeren, og hun har så mange fine ting i butikken sin. Men jeg får se hvordan det går med bestillingen. ^_~

~Ana

tirsdag 24. november 2009

Bento

Jeg har nevnt bento både i min personlige beskrivelse og i den første posten. Men hva er det egentlig?

Bento, eller obento, er det japanske ordet for et måltid i en boks. Betydningen er veldig generell, og våre brødskiver i matboks kan faktisk også kalles bento. I Japan er det vanlig at bentoene har et litt annet innhold enn det, men som sagt, en bento er hvilken som helst type mat, i en hvilken som helst type boks. De som har sett anime (japansk animasjonsfilm) eller lest manga (japanske tegneserier) har kanskje allerede sett bento før, i form av en boks med omhyggelig laget mat som en jente gir til en gutt hun er forelsket i.

Det er mange forskjellige typer bento. En type er forseggjorte måltider anbrakt i nydelige lakkerte esker, som er ment til formelle måltider der man spiser ved bordet. Det er denne typen man får på restauranter hvis man bestiller bento. En annen type er ment som reiselunsj, og selges på togstasjoner, flyplasser og også i kiosker og matbutikker. Piknikbento er en annen type, som skal deles av mange når man koser seg utendørs. Den typen bento som kanskje har blitt mest populær utenfor Japan, er veldig forseggjort og pen. De er som spiselige kunstverk med masse detaljer, som for det meste lages av mødre til små barn. De er fine å se på, men kanskje ikke så praktiske å lage om morgenen.

Og så er det lunsjbento, som tas med til barnehage, skole eller jobb på samme måte som vi tar med våre matpakker. Disse er enkle og hverdagslige, og det er disse jeg er mest interessert i. De er basert rundt ris, sammen med grønnsaker, kjøtt, fisk, egg og annet.

Jeg er veldig lei av tørre brødskiver i matpakken, og merker at jeg trenger mer fyll når skoledagene blir lange. Det er derfor jeg er interessert i denne typen bento, som ikke er altfor forseggjort og vanskelig og lage, men som allikevel er et spennende, mettende og sunt måltid å ha med seg. Jeg har lest en hel masse om bento på nettet det siste halve året, men det har ikke egentlig blitt så mye mer enn det: lesning. Det er problemet med meg. Jeg blir veldig interessert i noe, og prøver å finne så mye informasjon som jeg kan, men jeg kommer aldri lenger enn det. Men det skal ta slutt nå! Jeg er motivert til å begynne, og gleder meg til å kunne spise deilige, sunne og næringsrike lunsjer framover.

Til slutt vil jeg bare si at jeg ikke på noen måte er noen ekspert. Jeg har nettopp begynt å lage mat generelt, og det vil nok gå litt over stokk og stein med bentolagingen min. Men om jeg klarer å lage noe bra innimellom, så blir jeg riktig fornøyd! n____n

Hvis noen vil lese mer enn det lille jeg skrev her, så anbefaler jeg å besøke denne siden. Det er en helt fantastisk bra side, som har gitt meg masse informasjon og inspirasjon.

~Ana

lørdag 21. november 2009

Første inlegg!

Velkommen til bloggen min!

Hvis noen leser den noen gang, så vil dere få lese om bento, matlagning, gothic lolita stil, håndarbeid, teselskap, chabby-chic og annet som måtte interessere meg. Forhåpentligvis vil jeg klare å faktisk holde liv i denne bloggen. Jeg har aldri prøvd før, men jeg gleder meg til å begynne!

Jeg håper og tror at dette vil bli morsomt, i hvert fall for meg og kanskje også noen andre som titter innom.

~Ana